Werken met

Traffic Manager Benelux Michael Schuring

     

      Naam:
      Michael Schuring

      Leeftijd:
      36 jaar

      Functie:
      Traffic Manager Benelux

      Hoelang werkzaam:
      15 jaar

      Woonplaats:
      Sint-Willebrord

Via een advertentie in de Rucphense Bode kwam Michael Schuring jaren geleden binnen bij Oostvogels. “In oktober 2005 zocht ik een baan waarbij ik minder onregelmatig hoefde te werken, zodat ik wat meer vastigheid had. In het lokale weekblad stond een vacature voor de functie Assistent Planner bij Oostvogels. Dat leek me wel wat,” vertelt Michael. “Ik heb direct gesolliciteerd en werd gelukkig aangenomen!” Waar hij begon als Assistent Planner, is hij nu uitgegroeid tot Traffic Manager Benelux. “In de loop der jaren ben ik intern opgeleid tot mijn huidige functie. Het meeste leer je toch in de praktijk,” vindt Michael. En in de praktijk is het vak planner toch breder dan de naam doet vermoeden.

“Je stuurt chauffeurs aan, je helpt de chauffeurs als ze problemen hebben en je schakelt tussen klant en chauffeur. Het is dus niet alleen maar plannen. Ik charter ook diverse FTL’s en overige Europese zendingen uit en daarnaast verwerk ik ook alle tariefaanvragen, pak ik dus een groot stuk sales op en doe ik voor sommige klanten ook de voorraadbeheer. Voor enkele grote klanten doe ik dan ook het relatiebeheer en pak ik het bijkomende commerciële stukje op,” legt Michael uit.

Samen met zijn collega Richard vormt Michael al jarenlang een gouden duo. “Richard plant alle ritten in en ik zorg onder andere voor de opvolging ervan. Ik bel en mail dus eigenlijk de hele dag, om de planning zo goed mogelijk te laten verlopen en de juiste tarieven en afspraken te bewerkstelligen.” Sinds een tijdje versterkt collega Robin dit duo voor een nog soepelere werkwijze. “Robin verzorgt onder andere de order entry. Hij print de orders en zorgt ervoor dat deze netjes in ons systeem komen te staan. Met z’n drieën zorgen we er iedere dag weer voor dat alle goederen op tijd worden geleverd bij de klant en dat de chauffeurs ’s avonds netjes een mapje krijgen met daarin de planning voor de volgende dag,” vertelt de Traffic Manager. “Maar, iedere dag is anders hoor. Vandaag kan alles in kannen en kruiken zitten, maar tien minuten later hebben zes chauffeurs problemen en moet je snel schakelen om alles weer om te gooien en in goede banen te leiden. Tegelijkertijd is dat ook wel iets wat mijn werk zo leuk maakt: diversiteit en snel schakelen.”

Dat Michael hier inmiddels al 15 jaar werkt, is niet voor niets. “Bij Oostvogels heb je echt dat familiegevoel. Ik ken al mijn collega’s en vooral degenen waarbij ik op kantoor zit, ken ik door en door. We werken immers al jaren samen en weten exact wat we aan elkaar hebben. Dat zie ik terug bij veel van mijn collega’s. Als je hier eenmaal werkt, wil je hier niet meer weg. Het is hier echt een trouwe club en je bent geen nummer. Volgens mij is het ziekteverzuim ook nergens zo laag als bij Oostvogels op kantoor,” sluit Michael lachend af.

nl_NLDutch
part of Neele-Vat