Werken met

Sinds ruim een jaar is Adrie Frijters (48) werkzaam als Business Unit Manager van Oostvogels België. Toch was Adrie voor velen geen onbekend gezicht toen hij vorig jaar startte als manager. “Ik heb hier al eens eerder gewerkt. Zeven jaar lang, van 2006 tot 2013, werkte ik hier ook aan ‘de Belse kant’ van Oostvogels. Destijds sprak ik de toenmalige manager van dit filiaal bij Bloemencorso Zundert. Ik vertelde hem dat ik wel graag bij Oostvogels zou willen werken. Niet veel later werkte ik hier in de loods”, begint Adrie zijn verhaal. “Ik hielp mee met het laden en lossen van wagens, maar na een aantal maanden heb ik mezelf naar een operationele baan op kantoor gebluft”, lacht Adrie. “Maar even zonder dollen, het geeft natuurlijk wel aan dat mensen met ambitie op de juiste plaats zijn bij Oostvogels. Er zijn volop mogelijkheden om door te groeien”.

Na 7 jaar op kantoor te hebben gewerkt, kreeg Adrie een baan bij een ander bedrijf. “Er kwam een andere uitdaging op m’n pad. Ik kon mezelf bij dat bedrijf verder ontplooien als manager. Deze kans wilde ik niet aan me voorbij laten gaan en dus besloot ik om weg te gaan. Bij dat bedrijf heb ik 7 jaar met plezier gewerkt, maar op een gegeven moment had ik behoefte aan een baan ergens anders”, blikt de manager terug. Edwin (mede-eigenaar van Oostvogels BV, red.) had dat ergens vernomen en stuurde Adrie een berichtje. “Hij vroeg me of ik eens een bakje koffie wilde drinken en zo geschiedde. Binnen één week was ik manager van het filiaal in België”, vertelt Adrie.

“Wat ik als manager doe is vooral collega’s, zowel in de loods als op kantoor, met elkaar verbinden en daarmee een prettige werksfeer creëren en houden. Daarnaast probeer ik ook structuur met duidelijke normen en waarden te bewerkstelligen. Ik ben niet bang om moeilijke beslissingen te maken en knopen door te hakken. Ik merk dat de medewerkers hier echt behoefte hebben aan iemand die het voortouw in neemt. Ten slotte bied ik de medewerkers graag een luisterend oor en zogeheten rugdekking. Ze mogen alles aan mij kwijt”, legt de leidinggevende uit.

En dat zijn aanpak werkt, werd bewezen. “Toen de medewerkers hier met elkaar een coronaproof vrijdagmiddagborrel organiseerde, voelde ik me echt heel trots. Een fijne werksfeer is zo belangrijk en dat begint bij jou als manager”, vindt Adrie. “Vooral in tijden van corona is het belangrijk om ook (met alle maatregelen in acht genomen) lol te maken, want dat doen we nu al zo weinig met z’n allen.” En dat we daar bij Oostvogels goed in zijn, vindt Adrie geen verrassing. Hij vertelt: “Het mooiste aan Oostvogels is toch echt wel het familiaire. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is wel een spreuk die hier goed past. Ze zochten ruim een jaar geleden niet voor niets een manager die niet in pak kwam werken. Dat hoeft hier gewoon niet en dat vind ik mooi”, sluit Adrie af.

Business Unit Manager Adrie Frijters

     Naam:
     Adrie Frijters

     Leeftijd:
     48 jaar

     Functie:
     Business Unit
     Manager Oostvogels
     België

     Hoelang werkzaam:
     Totaal 8 jaar

      Woonplaats:
      Achtmaal

nl_NLDutch
part of Neele-Vat