Werken met

Al ruim 16 jaar lang is Ad Jansen (66) werkzaam bij Oostvogels. Hier is hij verantwoordelijk voor drie loodsen, waar hij zelf ook allerlei werkzaamheden uitvoert. “Wagens laden, containers lossen, goederen opslaan en de loods netjes houden is waar ik voornamelijk mee bezig ben. Maar ik kan ook op de grote heftruck rijden en containers van vrachtwagens afpakken. Ik vind alles prima en draai mijn hand eigenlijk nergens voor om,” begint de net gepensioneerde Ad zijn verhaal. Toch heeft hij wel een bepaalde specialiteit. “In de drie loodsen waar ik verantwoordelijk voor ben, staan vooral de producten welke weggaan in hogere hoeveelheden, zoals bigbags of producten die worden geladen in silotrucks. De ‘grote’ opslag is dus echt mijn specialiteit. Dit geldt zowel voor liquid als droge goederen,” legt Ad uit.

Vanaf zijn eerste werkdag is hij al werkzaam in deze drie loodsen en is hij bezig met dit soort grote opslag. “Voor ik hier kwam was ik een tijdje werkloos en druk met solliciteren. Na wat zoekwerk kwam ik bij Oostvogels terecht. Ik ging er langs en na een korte rondleiding was ik al aangenomen. Ik kon gelijk de volgende dag beginnen. Mijn eerste dag was gelijk 13 uur lang!” lacht Ad. “Ik ben nooit een manneke van 9 tot 5 geweest. Als ze mij vragen om 6 uur te beginnen, vind ik dat geen probleem. Laat mij maar lekker werken.”

Inmiddels is Ad gepensioneerd en is hij één dag minder gaan werken. Maar aan stoppen moet de goedlachse medewerker niet denken. “Sinds ik met pensioen ben, werk ik nog vier dagen. Ik werk hier zo graag, ik zou er niet aan moeten denken om te stoppen. Het is een fijn bedrijf met een hechte groep collega’s. Iedereen kent elkaar en dat zorgt voor een familiegevoel. Er hangt hier een fijne, informele sfeer, wat het prettig maakt om hier te werken. Daarnaast wordt er ook vanuit het management altijd met je meegedacht en is er niet veel onmogelijk,” vertelt Ad. “Hier werken is gewoon mijn passie. Ik hou van de logistieke sector en de werkzaamheden die erbij horen. De vrachtwagens, de containers, de opslag en het heftruck rijden. Ik vind het prachtig! Ik heb zelfs ooit meegedaan aan heftruckwedstrijden en ik heb een bepaalde opleiding gevolgd, zodat ik ook andere mensen kon opleiden tot dit mooie vak. Ik hoop dat ik dit nog jaren mag doen!” sluit de enthousiaste Ad af.

Loodsmedewerker Ad Jansen

     

      Naam:
      Ad Jansen

      Leeftijd:
      66 jaar

      Functie:
      Loodsmedewerker

      Hoelang werkzaam:
      16 jaar

      Woonplaats:
      Breda

nl_NLDutch
part of Neele-Vat