Geschiedenis

De geschiedenis van Oostvogels Groep BV gaat bijna een eeuw terug. In 1930 begon de ondernemende Oostvogels Senior, op 18-jarige leeftijd, zijn eigen bedrijf in het Brabantse Achtmaal. Waar het begon met het vervoeren van grond naar het plaatselijke moeras, breidde het bedrijf al snel uit en werden paard en wagen ingeruild voor een echte vrachtwagen. Hiermee begon het vervoer van vee en agrarische producten. Na de oorlog werden de activiteiten hervat met een voormalig leger-GMC. Kort daarna, in 1960, werden de eerste nieuwe wagens aangeschaft.

 

De overdracht

In 1968 droeg Senior zijn bedrijf officieel over aan twee van zijn zoons. Zij pakten de zaak voortvarend aan met vier nieuwe vrachtwagens en de bouw van 1000m2 groot magazijn. Toen zijn broer in 1989 om gezondheidsproblemen moest afhaken, ging Johan Oostvogels alleen verder met het bedrijf. Door de groei van het bedrijf verhuisde Oostvogels Groep BV later naar het strategisch gelegen industrieterrein Logistic Centre Hazeldonk-Meer.

 

De derde generatie

In de jaren daarna ging de groei gestaag verder en in 2006 hebben Claudia en Edwin het bedrijf officieel overgenomen van hun vader Johan Oostvogels. Hiermee zijn zij de derde generatie die het bedrijf runnen. Momenteel rijden er 90 trekkende eenheden en heeft het bedrijf een opslagruimte van ruim 70.000m2 ter beschikking in zowel België als Nederland.

 

Overname door Neele-Vat

Op 1 januari 2018 is Oostvogels Groep BV overgenomen door Neele-Vat logistics. Oostvogels blijft onder haar eigen naam fungeren, maar maakt nu deel uit van Neele-Vat. Samen met Neele-Vat kan Oostvogels haar klanten beter faciliteren in hun groei en anticiperen op innovatief vlak, zoals digitalisering en verduurzaming. Neele-Vat heeft op haar beurt weer voordelen van de strategische locatie, de verpakkingsmogelijkheden en de stevige basis in feed, food en de chemicaliën industrie van Oostvogels.

nl_NLDutch
part of Neele-Vat